Activiteiten

Zaterdag 11 september: Informatiebijeenkomst

Datum: zaterdag 11 september
Tijd: 13:00 – 15:00, aansluitend wandeling naar Voedselbos locatie (optioneel)
Locatie: Hof Eygentijds, Lunerkampweg 5, Rosmalen, in het Kanaalpark.

Kom luisteren en kijken naar de presentatie van het ontwerp dat we maakten in overleg met de gemeente en Jade Reforestry. Deel met ons wat je kunt betekenen bij de aanleg en het onderhoud van Voedselbos Woest.

Er is ruim tijd om onderling kennis te maken en al jullie vragen te beantwoorden. Na het kennismaken en de presentaties zullen we gezamenlijk vanuit Hof Eygentijds naar het ‘Voedselbos’ lopen. Dit is uiteraard vrijwillig!

Programma:

13.00-13.10    Welkom door voorzitter Annette Hietbrink

13.10-13.45    Wie is wie – kennismaking tussen vrijwilligers 

13.45-14.20    Presentatie van het ontwerp + vragen door Jade.

14.20-15.00    Toelichting plannen m.b.t. aanleg en beheer door Martijn. Bespreken van praktische zaken: wanneer zijn de plantdagen, wat kun je doen als vrijwilliger, hoe communiceren we met elkaar etc. Open discussie!

Optioneel:

15.00-16.00    Verzamelen voor de wandeling naar en door het toekomstige voedselbos terrein aan de Bankade (bij de Corona Gedenkplek). Stevige schoenen of laarzen zijn aan te raden!


Woensdag 11, 18 en 25 augustus: Alle kleine Beestjes helpen

Op 11, 18 en 25 augustus gaan we beestjes zoeken! Kom jij ook? we starten om 11.00 uur bij de Corona Gedenkplek aan de Bankade.

Wij, Wim, Peter en Annemarie gaan graag met jullie, donateurs en kinderen, bodemdiertjes bekijken. Bodemdiertjes helpen  de planten gezond houden. We gaan onderzoeken wat er in de bodem leeft in het weiland waar we komende herfst bomen voor het voedselbos WOEST gaan aanplanten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-2.png

Er zijn vergrootglazen, een heuse stereomicroscoop, zoekkaarten en de allerleukste insecten encyclopedie ligt klaar. We hopen een jungle te ontdekken krioelend van insecten. Het kan zo zijn dat we pas volgend jaar echt veel verschillende beestjes gaan zien. Insecten houden van veel verschillende plantensoorten en die beginnen er nu net pas te groeien. Vanaf komende winter groeien er pas echt veel verschillende soorten planten. Dan komen er vanzelf allemaal verschillende insecten op af. Tot nu stond er vooral 1 soort plant en dat was gras. We onderzoeken welke insecten er nu al zijn en kunnen dan volgend jaar kijken of en welke soorten erbij gekomen zijn.Neem per kind een jampotje mee.De groep wordt niet groter dan 15 kinderen. 

Meld je aan via info@voedselboswoest.nl en doe (als je dat nog niet gedaan had) een vrije gift bij de crowdfundings-actie. Zet wel even je naam bij de donatie, dan kunnen we je aanmelding definitief maken.

Op woensdag 11 augustus en woensdag 18 augustus en woensdag 25 augustus zijn we er van 11 tot 12 uur mee bezig. Verzamelen bij de Corona gedenkplek. We kijken ernaar uit om de kinderen onder begeleiding van de ouders te ontvangen!

Groetjes van Wim, Peter en Annemarie