Eerste Vrijwilligersbijeenkomst

11 sept 2021 – Eindelijk was het zover, we konden onze plannen tonen aan de steeds groter groeiende groep vrijwilligers! Download hier de presentatie: Zo kwam er ruim na 16:00 uiteindelijk een einde aan een zeer enerverende en energieke dag, wij hebben nu nog veel meer zin en vertrouwen in een succesvolle aanleg! Iedereen die… Lees verder Eerste Vrijwilligersbijeenkomst

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Contour is zichtbaar!

13 aug 2021 – Afgelopen week heeft de gemeente de contour van VB Woest zichtbaar gemaakt door palen langs de buitenrand in het veld te zetten. Dit is niet alleen heel praktisch als we in november gaan planten, maar ook kan je nu zelf al verkennen waar het precies komt. Overigens zie je gelijk dat… Lees verder Contour is zichtbaar!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Uncategorized

Vakantie!

31-7-2021 Vakantie, lekker niks doen, we wensen het ieder die er zin in heeft van harte toe! Maar wij kunnen niet stilzitten, juist nu is er veel te doen. Allereerst ziet het ontwerp er echt goed uit, en dat moeten we vertalen naar een plan om het ook goed in de grond te krijgen, met… Lees verder Vakantie!

Crowdfunding!

24 juni 2021 – We zijn een crowdfundingsactie gestart! Door bij te dragen bereik je misschien wel de meeste natuur voor je geld, want we zetten alles om in een mooi voedselbos! Alle hulp is welkom dus als je ons wilt steunen zijn we daar zeer blij mee: https://www.crowdfundingvoornatuur.nl/voedselboswoest Om extra aandacht te vragen hebben… Lees verder Crowdfunding!

Ontwerpen!

18 juni 2021 – We zijn in een creatieve fase gekomen, we werken hard aan het ontwerp! Jade Koop zet al haar kennis en hulptroepen in om een zo mooi mogelijk Voedselbos Woest te ontwerpen. Eerst heeft ze ons uitgevraagd over onze dromen en verlangens en gaande weg groeit daar een steeds realistischer plan uit.… Lees verder Ontwerpen!

Bodemonderzoek

18 april 2021 – Gewapend met schep, herstel: ‘Spade’ vandaag een paar proefboringen gedaan. Om zo iets meer te weten te komen over de bewerkbaarheid, de grondsoort en vooral: het leven in de bodem. Voorlopige conclusie: De grond geeft zich niet zomaar gewonnen! Het is zware (rivier)klei. Gelukkig, en dat is echt een goed teken,… Lees verder Bodemonderzoek

Eerste vrijwilligers activiteit!

Op zaterdag 3 en zaterdag 10 april organiseerden we de eerste vrijwilligers activiteit! We hebben berkenbomen (gekregen van ‘meerbomen.nu’) en perenbomen (gered waren van de shredder) een tijdelijke plek gegeven op een veld van Jade Koop. Ze kunnen nu even aansterken en een goed worstelstelsel maken en dan brengen we ze in november naar ons… Lees verder Eerste vrijwilligers activiteit!

Corona herdenkplek

10 maar 2021 – We voelden ons vereerd toen gevraagd werd of wij plek konden bieden aan de Corona herdenkplek “Bos van Hoop en Troost”. We hopen dat ieder die dat wil daar de rust kan vinden en kan herdenken. En ook dat het een plek is voor hoop voor een betere toekomst, in een… Lees verder Corona herdenkplek