BSO op bezoek

23-02-2024 – Een belangrijke doelstelling is het in contact brengen van kinderen met ‘de natuur’. Zo hebben we dus contact gelegd met de overkoepelende organisatie van BSO’s in Rosmalen en zo kwamen afgelopen week 5 groepen (Campus aan de Lanen, Wittering, De Hoven, De Sprong, ) met in totaal wel 75 kinderen op bezoek!

Het was zo mooi om te zien hoe graag de kinderen wilden helpen. Of ze nou 4 of 12 waren, groot of nog heel ieniemienie, onbevangen gingen ze aan de slag.

Ze hebben bieslook geplant (of vooral opgegeten), we hadden nog knoflookteentjes, uien en wat bloembollen, ze maakten bloemzaad-bommetjes. Of ze wilden gewoon bomen planten, want het was nog geen echt bos vonden ze. En ook rondlopen en op de 2 meter hoge wal klimmen is een avontuur. En eraf springen ook! Ohja, en ze hadden ook nog pinda slingers en vetbollen gemaakt voor de vogels.

Helemaal favoriet waren de regenwormen. Je zag duidelijk de jager-verzamelaars wakker worden. Het liefst namen ze ze mee naar huis ;-). Binnen de kortste keren waren ze niet meer vies van wat modder aan hun handen (of schoenen, oeps…beter lezen ouders, haha). En de regen of de wind? volgens ons hebben ze dat niet eens gemerkt.

Komt dus helemaal goed met deze generatie, we blijven ze lekker uitnodigen en tegen de tijd dat zij groot zijn, is het bos het ook.