Van +100 tot -1 meter

28 oktober 2021 – We hebben een paar hele mooie plaatjes gekregen van Michiel Rombouts (www.dedroner.nl). We zien hierop de nog kale weilanden waar het Voedselbos zal gaan verrijzen.

Van Zuid naar Noord, bovenin zie je nog net de Maas. Rechts de Groote Wielen, duidelijk in aanbouw. Copyright: www.dedroner.nl
Van West naar Oost. De Coronagedenkplek is zichtbaar onder de rotonde. Copyright: www.dedroner.nl
Winter 2020-2021. Zo maagedelijk zal het komende winter er niet meer uitzien hopen we. Copyright: www.dedroner.nl

En om hoog te bouwen moet men laag beginnen, en alle begin is moeilijk, en haastige spoed is zelden goed…spreekwoorden met een betekenis. Ook voor ons voedselbos hebben gemerkt dat het ‘heel wat voeten in aarde’ heeft. Dat maakt ook dat we onze initiele planning iets hebben moeten aanpassen. We starten dus 20 november met de eerste plantdag. Laten we hopen dat het ons dan voor de wind zal gaan en het voedselbos snel een hoge vlucht zal nemen! Met meer van dit soort mooie foto’s!

Van hoog boven de grond, gingen we ook ‘onder de grond’. We hebben ervaring opgedaan met het werken met een grondboor in de klei. Het was goed om deze experimenten te doen en gelukkig zijn de resultaten goed. Wel zware arbeid dus een paar vrijwilligers met spierballen zijn hier zeker nodig. We hebben gekeken of dit ook een manier is om grote plantgaten voor te bereiden, met een diameter van ~1 meter. Dat kan wel, maar we zullen toch focussen op de kleinere plantgaten.

Op de plantdagen zelf zul je wellicht het geluid van de boor af en toe voor lief moeten nemen. De troost is dat het je zwaar scheppen kan besparen.

Oscar naast een klein gaat

Groter gat in wording
Gat in wording, 30cm diameter
Groot gat. Voor grote bomen. We weten dat het kan, maar we zullen dit uiteraard alleen doen als het echt nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *